AL TIJDENS DE BOUWFASE UW GLOEDNIEUWE WONING AAN DE COSTA DEL SOL KOPEN? 

Dat het einde van de vastgoedcrisis in zicht is, is duidelijk te merken aan het aantal kranen die we tegenkomen als we langsheen de Costa rijden. De vraag naar nieuwbouw is enorm. Wel stellen we vast dat er een duidelijke wijziging is in trend – de typische Spaanse/Andalusische stijl verliest terrein en er wordt meer en meer geopteerd voor een moderne minimalistische stijl.

Daar de vraag groter is dan het aanwezige aanbod van moderne woningen, is men genoodzaakt te kiezen voor een project in aanbouw of zelfs “off-plan”. Een dergelijke aankoop heeft zijn voor- en nadelen.

Wat zijn de voordelen?

  • U koopt een woning die precies beantwoordt aan uw wensen en moderne levensstijl; het design en de materialen volgen de nieuwste trends – heldere materialen, open ruimtes, kamerhoge ramen, enz.

  • Mogelijkheid om uw woning qua afwerking geheel aan uw eigen wensen te personaliseren.
  • U hebt nog een ruime keuze en kunt de beste woning van het complex uitzoeken.
  • Woningen voldoen aan de Europese regelgeving wat de kwaliteit van de woning naar een hoger niveau brengt (met 10 jaar garantie op de structuur van de bouw).
  • 70% van de aankoopprijs betaalt u pas bij de oplevering van de woning, dat geeft u wat extra tijd om de financiering te regelen.

Wat zijn dan de nadelen?

  • U moet rekening houden met een wachttijd van 12 tot 18 maanden (afhankelijk van het project).
  • Het is niet altijd eenvoudig om zich het eindresultaat voor te stellen. Voor sommige projecten zijn er “pilot”-woningen beschikbaar waar u een idee krijgt van de afwerking van de woning.
  • Veel klanten zijn bang voor het risico dat indien de projectontwikkelaar failliet gaat voor de woning voltooid is, ze hun belegd kapitaal kwijt zijn. Dit punt kan ik weerleggen, vandaag de dag wordt er steeds gewerkt met een bankgarantie zodat indien de termijnen niet worden nageleefd door de bouwer, u uw geld terugkrijgt van de bank. Daarnaast betaalt u tijdens de bouwfase slechts 30% van de aankoopprijs - de resterende 70% bent u pas verschuldigd bij de oplevering van het onroerend goed.

Hier vindt u de meest interessante off-plan projecten aan de Costa del Sol.

marieke-home

Bel ons vandaag nog!

+34 639 66 44 24

Laat ons weten wat u zoekt
Wij adviseren u graag!

Immobilien Malaga © 2017 All Rights Reserved